ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ORIZONTES TZOUMERKON HOTEL RESORT
tzoumerka hiking

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ


3 ΗΜΕΡΕΣ / 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας η μαγεία των Τζουμέρκων θα σας συναρπάσει. Οι διαδρομές είναι αμέτρητες, διασχίζοντας χωμάτινα μονοπάτια και καλντερίμια σε πλαγιές κατάφυτες από έλατα και κέδρους, στην Αλπική ζώνη των Τζουμέρκων. Άπειροι συνδυασμοί από δασικούς δρόμους και μονοπάτια, σας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις κρυφές ομορφιές του βουνού.

Οι πεζοπορίες πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, με προτίμηση την άνοιξη και το καλοκαίρι, όπου το λευκό του χιονιού, διαδέχεται η καταπράσινη φύση μαγικά σμιλεμένη κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της βουνοκορφής Στρογγούλας.

Από το πλήθος των διαδρομών, που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σας προτείνουμε την παρακάτω:


Μονοπάτι καταρράκτη Κεφαλόβρυσου Μελισσουργών.

Το μονοπάτι που ξεκινάει από το ξενοδοχείο μας και ακολουθεί νότια – νοτιοανατολική πορεία χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις σε υψομετρικές διαφορές συναντά ένα από τα δύο καταφύγια της περιοχής μας Πραμάντων ή Μελισσουργών, ανάλογα με τη διαδρομή που μπορεί να επιλεχθεί, μέσα από μια μαγική διαδρομή μέσα σε δάσος από έλατα στους πρόποδες της κορυφής Στρογγούλας. Αφήνοντας πίσω το καταφύγιο μετά από πορεία μιας ώρας θα συναντήσετε τον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο, έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς καταρράκτες με ύψος πάνω από 350 μέτρα.

Η διάρκεια της πεζοπορίας δεν ξεπερνάει τις 2.5 ώρες.

Το πακέτο διακοπών περιλαμβάνει δυο διανυκτερεύσεις σε superior δωμάτιο με πρωινό και ημιδιατροφή καθώς και την καθοδήγηση στην πεζοπορική διαδρομή.

Ανακαλύψτε τα αμέτρητα μονοπάτια που κρύβονται στα καταπράσινα δάση των Τζουμέρκων. Με αφετηρία τα ορειβατικά καταφύγια Μελισσουργών και Πραμάντων μπορείτε να περιηγηθείτε στην καρδιά του βουνού και να φθάσετε ως τον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο(θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στην χώρα με ύψος 350μ) στους γειτονικούς Μελισσουργούς. Ακόμη πλήθος άγριων μονοπατιών αλλά πάντα καθαρών και ασφαλών θα συναντήσετε και προς το Συρράκο και τους Καλαρρύτες ξεκινώντας από την πετρόχτιστη γέφυρα της Κουιάσας και φθάνοντας ως τις Πύλες του παραδείσου.


ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
tzoumerka rafting

RAFTING ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ


3 ΗΜΕΡΕΣ / 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Μοναδική εμπειρία στον ποταμό Άραχθο για όλη την οικογένεια, σε μια διαδρομή χαλάρωσης και αναζωογόνησης, δαμάζοντας τα κρυστάλλινά νερά του ποταμού Άραχθου, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας. Ο Άραχθος ποταμός είναι μοναδικός για την διαβαθμισμένης δυσκολίας κατάβαση που προσφέρει ενώ οι καταρράκτες και η δυνατότητα για δροσερές βουτιές που δίνει στον επισκέπτη κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του. Η συγκεκριμένη διαδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί καθόλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο οι καλύτερες εποχές για να το δοκιμάσετε θεωρούνται η Άνοιξη και το Καλοκαίρι λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Η διαδρομή ακολουθεί το φαράγγι του Αράχθου, ξεκινώντας από τη Γέφυρα Πολιτσάς (Αμπελοχώρι) και τερματίζοντας στη Γέφυρα Πλάκας, μετά από 9 χλμ διαδρομής. Έχει δυσκολία II (III) βαθμού και ενδείκνυται για αρχάριους. Πρόκειται ίσως για την ομορφότερη διαδρομή rafting στην Ελλάδα και μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης. Περισσότερες διαδρομές αυξημένων απαιτήσεων για πιο έμπειρους μπορούν να προταθούν από τους εξιδεικευμένους οδηγούς μας. Ο συνολικός χρόνος της δραστηριότητας δεν ξεπερνά τις 4.5 ώρες.

Το πακέτο διακοπών περιλαμβάνει δυο διανυκτερεύσεις σε superior δωμάτιο με πρωινό και ημιδιατροφή, καθώς και τη δραστηριότητα του rafting με την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών. Δεν περιλαμβάνεται στην προσφορά η μετάβαση από και προς το σημείο συνάντησης για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας του rafting.


ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
tzoumerka explore

ΔΑΜΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


4 ΗΜΕΡΕΣ / 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

1η μέρα Άφιξη στο ξενοδοχείο Ορίζοντες Τζουμέρκων
Κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο, το φιλικό μας προσωπικό θα σας καλώς ορίσει και θα σας βοηθήσει να τακτοποιηθείτε. Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε, να ξεφυλλίσετε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό από τις βιβλιοθήκες μας στο χώρο της καφετέριας ή απλά να θαυμάσετε τα χρώματα ενός εντυπωσιακού ορεινού τοπίου. Τέλος, μπορείτε να δειπνήσετε στο εστιατόριο μας.

2η μέρα ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΆΡΑΧΘΟ
Κατάβαση του φαραγγιού του ποταμού Άραχθου συνοδεία έμπειρων οδηγών και με παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού. Ζήστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης δαμάζοντας τα κρυστάλλινά νερά του ποταμού Άραχθου δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας. Ο Άραχθος ποταμός είναι μοναδικός για την διαβαθμισμένης δυσκολίας κατάβαση που προσφέρει, ενώ οι κατακόρυφες πλαγιές, οι καταρράκτες και η δυνατότητα για δροσερές βουτιές που δίνει στον επισκέπτη κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του. Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 5 ώρες.

3η μέρα ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Ανακαλύψτε τα αμέτρητα μονοπάτια που κρύβονται στα καταπράσινα δάση των Τζουμέρκων. Με αφετηρία τα ορειβατικά καταφύγια Μελισσουργών και Πραμάντων που βρίσκονται πολύ κοντά μας μπορείτε να περιηγηθείτε στην καρδιά του βουνού και να φθάσετε ως τον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο (θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στην χώρα με ύψος 350μ), στους γειτονικούς Μελισσουργούς στους πρόποδες της βουνοκορφής Στρογγούλας. Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 4 ώρες και πραγματοποιείται με την συνοδεία έμπειρων οδηγών που θα σας παρέχουν τις απαραίτητες οδηγίες και περιγραφές.

Στο συνολικό κόστος περιλαμβάνονται τρία δείπνα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας , snacks κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων από το ξενοδοχείο καθώς και η επίσκεψη σας στο σπήλαιο Ανεμότρυπα των Πραμάντων. Οι διαδρομές γίνονται συνοδεία έμπειρων και αναγνωρισμένων οδηγών με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.


ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

TOP